Na alweer een regenachtig begin van de dag is de hemel ondertussen helemaal blauw gekleurd…en het belooft de komende dagen zo te blijven. Zondag zelfs voorspellingen tegen de 30°…wat dus de uitputtingsslag alleen maar harder zal maken.
In alle geval, het is prachtig weer voor een citytrip in een sprookjesachtige, levendige, milieuvriendelijke en tot de verbeelding sprekende stad in Zwitserland.
En laat dat nu net zijn wat mijn ouders (behorend tot de grootste supporters) en Patrick Blomme en Aäron ‘Fixovelo’ Overmeire (meest trouwe en betrouwbare begeleiders) op hun planning hebben gezet. Binnen enkele ogenblikken mogen we hen verwelkomen in onze uitvalsbasis hier…Jo is hen nu gaan ophalen aan een vooraf afgesproken tramhalte.
Voor mij persoonlijk hebben ze in elk geval al het mooie weer van de komende dagen meegebracht.

Voor diegene die zich nu en dan eens aan een sportief exploot wagen hoeft het weinig uitleg dat de mensen waar je quasi onvoorwaardelijk kunt op rekenen onbetaalbaar zijn. Ik zie het absoluut niet als een evidentie om even zo een 850km verderop wat logistieke en mentale steun te komen bieden. Daar hoort voor iedereen heel wat organisatie bij en het heeft ook letterlijk zijn prijs…maar zelfs in deze omstandigheden zal het hier straks, net als vorig jaar, opnieuw een gezellig boeltje worden.
Momenten om te koesteren, momenten voor ons collectief geheugen (blijkt al meermaals uit voorgaande sportieve avonturen)!!

Wannes, ik en de beide families hebben daarnet de Engelstalige briefing aanhoord…Wannes is volledig zen en leeft heel plichtbewust toe naar zijn eerste lange afstands triatlon.
Op zaterdag zullen zijn 3 kinderen alvast de spits afbijten tijdens een kidstriatlon voor Thor en iets later een sprinttriatlon voor Kaat en Kasper. Van een Iron family gesproken…

Morgen post ik nog snel onze startnummers en de manier waarop de geïnteresseerden zondag eventueel kunnen volgen…daarna mag dit commercieel circus hier wel zijn finale op gang fluiten.