Een zoveelste sobere maar voedzame maaltijd staat op het vuur, Zürich city wordt opgewarmd door een stralende zon en de supporters zijn opnieuw een ander stukje van de stad aan het ontdekken.
De kinderen zijn dolenthousiast nu ze piano kunnen *spelen (* proberen) voor de extra huisgenoten in hun appartement (ja, er staat hier een piano) en met de zure beertjes die Oma heeft meegebracht.
Kortom, alle externe parameters zijn vervuld om morgen ontspannen te starten aan de dag waar wij als triatleten heel lang naar toe werken.
Ik geloof ook dat de blessure me morgen niet al teveel parten zal spelen en ik de toeschouwers dus waar voor hun geld kan bieden.

Wie graag morgen de debatten een beetje wil volgen kan via google afstemmen op eu.ironman.com en dan verder naar live coverage/Ironman Switserland. Daar vinden jullie dan de mogelijkheid om via Athlete Tracker onze BIB-nummers in te geven. Wannes strijdt morgen met het nummer 506, ikzelf zal nummer 367 verdedigen.
De eerste van vorig jaar en meervoudig winnaar, Ronnie Schildknecht (1), Jan Van Berkel (2, 3e vorig jaar) en onze vrouwelijke profatlete Alexandra Tondeur (44) zullen zeker ook het volgen waard zijn.
De mannelijke profs starten om 6u40 , Alexandra en haar vrouwelijke collega’s 2′ later en ik zal het water van de Zürichsee induiken vanaf 6u45 in de eerste age-group.
Het betreft een rolling start waar per 5 seconden 8 atleten hun wedstrijd mogen starten. Wannes zal zich bij zijn debuut iets verder in de startbox ophouden om niet direct in het gewoel terecht te komen.

3,8km zwemmen, 180km fietsen (1500 hoogtemeters) en 42,2km lopen…menige uren later dus…hopen we te finishen met een fijn gevoel na een dag vol indrukken.