Zondagavond 13 augustus was de beslissing genomen om nog een vervolg te geven aan Ironman Hamburg. Dit gevolg werd concreet en werd ingevuld onder de naam huwelijksreis Ironman 70.3 Pula!
Dit kwam wel heel kort na Hamburg, dus veel sportieve voorbereiding was er niet, maar ik moest vertrouwen hebben in de vorm die er nog was…
Eens aangekomen in Pula was ik al meteen verkocht aan het mooie landschap, wat een mooie setting om daar een wedstrijd te mogen doen! Ik was daar natuurlijk ook voor andere zaken, zoals een huwelijksreis, dus genieten en ontspannen was de boodschap en tussendoor even een wedstrijd meepikken!
Zaterdag checkte ik mijn wedstrijdmateriaal in, en ik was klaar…dacht ik. Toen ik na een aantal uur zag dat de fietsen verminderd waren in de wisselzone, ging ik even gaan polsen. Ik kreeg te horen dat er een storm op komst was en iedereen zijn materiaal uit de wisselzone moest gaan halen, om dan op zondagmorgen terug in te checken.
Op zondag checkte ik terug in een goede twee uur voor de start en begaf me nadien naar het hotel die vlakbij de start was om daar nog wat in de rust te vertoeven. 9u15 Ik wandelde rustig langs de kust met de wetsuit half aan naar de start, die om 10u was. Ik dacht toen bij mezelf, “de zee ligt er wel wild bij, ochja moeilijk gaat ook”. Eens ik dichter kwam kreeg ik te horen dat het zwemmen niet doorging en het meteen fietsen was! Ja, hoe gaan ze dat doen om te voorkomen dat er geen peloton ging gevormd worden! Iedereen werd verwacht aan de zwemuitgang, om zo elke 5 seconden een deelnemer te laten vertrekken al lopend naar de fiets. Zonder opwarming en vol verbazing stond ik daar dan aan te schuiven tot dat het mijn beurt was om te starten.
Ik was gestart met het idee, geniet er van, ook al verloopt het niet zoals gewoonlijk, maar ik wist ook, ik moet hier meteen hard aan de bak om niet te veel te verliezen tijdens het fietsen. Conclusie: ik maak er voor mezelf een harde wedstrijd van! We mochten tijdens het fietsonderdeel een goede 760 hoogtemeters overbruggen in een prachtige omgeving met mooie kronkelende en heuvelachtige wegen, waar de wind ook wel vrij spel had. Rond 50km zaten we met een klein groepje die hetzelfde tempo reed, daar was het opletten dat we steeds de correcte afstand van 12m van elkaar bleven behouden, want de jury was ook van de party. Na 80km had ik het gezien, ik versnelde in de afdaling, nam mijn bochten behoorlijk vlot en bokste mij tegen de wind in een weg alleen naar de wissel. Zo gezegd zo gedaan, hop de fiets af, schoenen aan en weg. Zoals voorspeld had ik geen te frisse benen om te lopen, zeker de steile stukken al lopend bergop en de wind was er ook niet op verminderd! Het moest dan maar op karakter gebeuren. Gelukkig was er veel afleiding tijdens het loopnummer langsheen het oude stadsgedeelte, de arena, supporters en mijn vrouwtje die zich steeds verplaatste met de fiets. Het was tenslotte onze huwelijksreis, dus ik moest toch ook wat kunnen genieten. Na 21km lopen liepen we de poort binnen van de oude mythische gladiatoren arena richting finish. Wat een locatie om te eindigen!!!

Ik had een totaaltijd van 4u13sec een 24e plaats algemeen en een 6e plaats in mijn age group. Enkele spannende uren later vernam ik het heugelijke nieuws dat ik me rechtstreeks geplaats had voor het wereldkampioenschap 70.3 Ironman in Zuid-Afrika, waar ik volmondig ja op heb geantwoord!!!
Na dit alles was het de volgende discipline, huwelijksreis…