De plannen zijn gemaakt.. Ironman Kopenhagen.
Onverwacht tijdens de sportstages Bro.go in Mallorca met ons team AdApp had Leen beslist om me te vergezellen @Kopenhagen. We waren allebei enthousiast en keken ernaar uit.
We waren aangekomen in Zaventem en ik vertrok eerst richting Kopenhagen. Leen Kwam 1u30 later aan en samen gingen we Kopenhagen tegemoet.
Na enkele dagen de stad te verkennen was het tijd voor de registratie en de nr op te halen.De kleur van de badmuts nemen van de vermoedelijke zwemtijd, briefing en nog wat shoppen..
Zaterdag.. de dag waar ik 50j wordt. Telefoons van het thuisfront en vele sms’en met felicitaties.. Leen verraste me met een klein maar heerlijk gebakje met kaarsje en een tshirt met proud Kopenhagen..jah het was een week met overal de regenboog kleuren..Het kon niet beter passen ;).. In de late namiddag nog de fiets inchecken en de zakken plaatsen.. De kriebels waren aanwezig en we keken allebei uit naar morgen!
RACEDAY!!
We waren vroeg ter plaatse en genoten nog even van de stilte.
De opwarming was gestart en even later gingen de eersten het water in. De kleuren van de mutsen volgden elkaar op en wij namen elkaar nog even vast. Leen stelde me op mijn gemak en na de knuffel en schouderklop stapte ik richting start.
Hupla het water in en zwemmen maar.. na 2400m hoor ik Leen roepen op de brug en ik was blij dat ik haar hoorde.. nog even doordoen en het moeilijkste zit erop.. Mijn beste zwemtijd is een feit!
Ondertussen op de fiets richting stad enzo verder naar de kustlijn. Alles voelde goed en keek uit waar we elkaar gingen spotten.. daar hoorde ik mijn naam GILLEN!! Heerlijk om Leen te zien supporteren.. super wijs de hotspot!! En ik had een goede tijd mee.. dat gaf me een boost en ik duwde maar verder.. Nog even en ik mag afstappen en richting T2 lopen. Zalig als je de fiets mag afgeven. Mijn beste fietstijd is een feit!
De loopschoenen aan, gels mee en daar gaan we voor 4 ronden. De benen voelen nog goed en ik wist ook dat de marathon niet echt vlak is. Ondertussen was het goed aan het regenen en Leen bleef me aanmoedigen. Ook een nodige sanitaire stop en terug in het ritme geraken..
De kilometers zakken en de tijd tikt..De laatste 5km was ingezet en Leen riep dat 10u30 er nog inzat.. Ik was totaal verbaasd en wou nog wat versnellen maar de brugjes aan de kleine zeemeermin deden het tempo wat zakken.. Het beste was gelopen en nu gewoon volhouden wat er nog inzit. De finish was niet zover af meer.
Daar is het rode tapijt en Leen..ik hoorde in haar stem de voldoening.. de trots..de samenhorigheid.. en ik liep verder met een BIG SMILE de finish door..
10:33:59
Ik kon het niet geloven.. wat ben ik blij!!
We namen elkaar in de armen en een waterval van emoties kwamen vrij.. een traan, een lach..
vreugde..
Dit is een verjaardag dat ik nooit zal vergeten!!
Leen bedankt voor deze ironman!!
Bij deze wil ik CrescenDo, coach Dominic De Caluwé extra in de kijker zetten omwille van zijn professionele aanpak! Hij bewijst, dat ook een 50jarige 18min. sneller kan zijn!!
Je bent een TOPCOACH!! De man op de juiste plaats!! Bedankt voor alles!!
Dank U team AdApp.. jullie zijn fantastisch!!
Dank U Fixovelo en Ridley!!
Dank U aan alle sponsors van Endurance Team AdApp!!
Dank U Tom Du Prez!!
Als laatste maar met gans mijn hart Dank U Adam dat je meestapt in mijn dromen!!