Even flash-back naar december 2017. Na mijn deelname aan 2 kwart triatlons zonder veel specifieke voorbereiding, besloot ik mij degelijk te laten begeleiden en klopte ik aan bij Dominic om mij hierin te coachen. Ik krijg het trainingsplezier snel te pakken, alhoewel het soms wat doorbijten is, maar ik ben vertrokken en boek vrij snel resultaat. Bij dit schrijven maak ik een wedstrijdverslag van mijn 4e halve triatlon.

Omdat we enkel op vrijdag konden registreren, hebben mijn medekompaan en ik een appartement gehuurd zodat we niet heel vroeg moesten vertrekken en zo 2  autoritten  gespaard. De wedstrijd start om 10u dus toch vrij vroeg uit de veren. De weersvoorspellingen toonden veel regen maar onze buienradar toonde geen regen tot 15u. Een uurtje voor de start komen we aan in de wisselzone in Sluis. Even dubbelchecken of alles in orde is want na het fietsonderdeel wisselen we in een andere zone. De wedstrijdjury geeft aan dat het water 17.5° is, we zullen onmiddellijk goed wakker zijn! Beetje nerveus sta ik te wachten maar met wel veel zin om te beginnen. Het sterke deelnemersveld wordt nog even voorgesteld en zij zijn de eersten die in het water mogen duiken. Bij ons begint het zwemonderdeel met een ‘rolling start’. Dus comfortabel om de wedstrijd te beginnen. Ik kies voor de startbox onder de 30minuten. Iets na 10u spring ik in het water en vind ik vrij snel een goed ritme zodat ik uit het water kom met een goed gevoel.

Tijdens de wissel haast ik me niet, even afdrogen en toch een windjack aandoen want de voorspelde wind is wel aanwezig. Ik vertrek voor 2 ronden van 36km om af te sluiten met 18km naar Knokke. Het parcours gaat door Sluis, Cadzand, Retranchement… mooi om te fietsen en even te genieten. Toch vooral hard werken tegen de wind die nauwelijks in ons voordeel speelt. Het laatste stuk richting Knokke was zelfs voornamelijk wind op kop. Even temporiseren en toch nog goed proberen ronddraaien zonder dat mijn benen helemaal verzuren.

Na de 2e wissel komt de afsluitende halve marathon, mijn favoriete onderdeel, en ik voel me bijna onmiddellijk na de start nog vrij fris. Ik kan een vrij hoog tempo aanhouden. Nu is het nog kwestie van me goed te bevoorraden, mijn vertrouwen in dit tempo is hoog. Het loopparcours bestaat uit 2 lange stroken op de dijk. Veel sfeer, genoeg bevoorrading en dus heel leuk om te lopen. Ik ondervind nauwelijks verval en met het einde in zicht pers ik er nog een laatste snelle kilometer uit. Aan de finish zie ik op het bord 4u31 verschijnen en een 34e plaats. Ik had gehoopt iets sneller te kunnen fietsen maar door de wind wou ik mij niet helemaal leeg rijden. Toch ben ik tevreden en kan ik mijn laatste wedstrijd van het seizoen afsluiten met een heel goed gevoel.