Dominic De Caluwé


Als actief triatleet op de lange afstand, gediplomeerd trainer triatlon/duatlon en leerkracht lichamelijke opvoeding ben ik gespecialiseerd in fysieke, sportieve en lichamelijke educatie. Duursport en de wetenschappelijke benadering ervan zijn mijn absolute passie en ik haal enorm veel voldoening uit het ten dienste stellen van mijn ervaring en kennis.

Opleiding

Afgestudeerd in de Lichamelijke Opvoeding met jarenlange ervaring in secundair- en buitengewoon onderwijs

Trainer A Triatlon/Duatlon

Orthomoleculair kPNI-therapeut

Diverse getuigschriften van opleidingen en bijscholingen i.f.v. het totaalconcept ‘coaching en begeleiding’

Atleet

Finisher in wereldkampioenschap Ironman Hawaï + meerdere kwalificaties zonder opname van ticket owv uiteenlopende redenen.

Deelname aan Ironman Hawaï op 12 oktober 2019

Diverse lange afstandstriatlons, persoonlijke besttijd: 8u49

Coach

Professionele ervaring sinds 2008.
Triatlon, duatlon, marathon, wielrennen in zijn uiteenlopende disciplines,... atleten van diverse niveaus en in verschillende disciplines.

Oplossingen zoeken en bieden als bewegings- en orthomoleculair gezondheidswetenschapper.

Oprichter en sportief verantwoordelijke van Endurance Team A Different Approach (Team AdApp)

Mijn visie


Professionele, individuele begeleiding omvat meer dan het adviseren van een aantal trainingssessies op een blaadje papier…het is een puzzel waarbij elk stukje even belangrijk is.

Beschikbare (trainings)tijd, de belasting van de dagtaak en het gezin, het voedingspatroon, blessurepreventie, (realistische) doelstellingen, het prestatieniveau, (nacht)rust,…
Al deze parameters maken deel uit van een complex geheel.

Iedere situatie, iedere atleet is uniek en vraagt een aangepast pad naar succes.

Resultaatgericht werken met oog voor details!

Triatlon, duatlon, marathon, wielrennen in zijn uiteenlopende disciplines

In een vrijblijvende intake wordt alles duidelijk in kaart gebracht en wordt de dagelijkse opvolging via coachbox verduidelijkt.

Na het vastleggen van de beginsituatie, aan de hand van een sportspecifieke inspanningstest met lactaatbepaling, worden de vooropgestelde doelen in overleg nagestreefd en dit aan de hand van een trainingsopbouw op maat van het individu.

Een multidisciplinair team van experten (osteopaat, sportarts, deskundigen in voedingssuppletie en fietspositionering, podoloog, sportpsycholoog, …) vervolledigen mijn professioneel totaalconcept van trainingsbegeleiding/coaching.

Een (eerste) ironman of marathon, wielercompetitie of cyclosportieve ritten, het verbeteren van een persoonlijke besttijd, de eerste stappen in de triatlon- of loopsport, gezondheidsport, een gezondere leefstijl, herstel na een zwangerschap… elk doel is nobel, ieder op eigen niveau.

Endurance team 'A different approach'TeamAdapp


Een sportief project, hoe kan het ook anders, dat iets meer betekenis had dan enkel het fysieke aspect voor mezelf of het coachende aandeel voor een ander… dat was mijn aanzet om samen met Roald Leijnen Endurance Team A Different Approach boven het doopvont te houden. Een kleinschalige opzet met een groot engagement. Een 25-tal sportievelingen verenigd rond de steun voor een maatschappelijk sociaal doel.

We streven, elk in de eigen discipline en volgens eigen niveau, naar sportief succes… we werken samen, op verschillende manieren, aan een zo groot mogelijke bijdrage voor een goed doel.

www.teamadapp.be