Dominic De Caluwé


Van je hobby je beroep kunnen maken, het is voor velen een droom en dat was voor mij niet anders.

Van kindsbeen af was bewegen zowat de enige remedie om mijn energie kwijt te geraken. Toen er later dan ook ‘echte' studiekeuzes moesten gemaakt worden was dit voor mij doorslaggevend. Zo heb ik door de jaren heen een parcours afgelegd dat me inzicht gaf in het menselijke lichaam, inspanningsfysiologie en aanvullend hoe ik daarmee aan de slag kon gaan in het onderwijs.

Als triatleet op de lange afstand werd ik getriggerd door het bijzonder mechanisme dat ons vooruit stuwt (of tegenwerkt) en ben ik me jaar na jaar verder gaan verdiepen in het hoe, waarom, waardoor, wanneer,…van al onze menselijke functies.

Als gevolg hiervan werd mijn focus, naast atleten met een prestatiedoel, verbreed naar mensen met een gezondheidsdoel.

Levensstijl, voeding, beweging,…het is een complexe puzzel waarin een stukje op de verkeerde plaats de volledige puzzel ontsiert…in dit geheel een rol van betekenis spelen werd zo stilaan mijn specialiteit.

Iemand op het toppunt van zijn mentaal en fysiek functioneren brengen, daar ga ik voor!

Contacteer Dominic

Opleiding

Afgestudeerd in de Lichamelijke Opvoeding met jarenlange ervaring in secundair- en buitengewoon onderwijs

Trainer A Triatlon/Duatlon, inspanningsfysiologie

Orthomoleculair kPNI-therapeut

Bewegen op verwijzing coach (LOGO)

Diverse getuigschriften van opleidingen en bijscholingen i.f.v. het totaalconcept ‘coaching en begeleiding’

Atleet

Meervoudig qualifier voor en finisher op het wereldkampioenschap Ironman in Kona (Hawaï), het walhalla voor elke triatleet.

Diverse korte en lange afstandstriatlons, PR op de volledige afstand: 8u49

Coach

Professionele begeleiding sinds 2008.
Gezondheidssport, Triatlon, duatlon, marathon, wielrennen in zijn uiteenlopende disciplines, voetbal, rope skipping...atleten van diverse niveaus en in verschillende disciplines.

Antwoorden zoeken en oplossingen bieden als bewegings- en orthomoleculair gezondheidswetenschapper.

Oprichter en sportief verantwoordelijke van Endurance Team A Different Approach (Team AdApp)

Mijn visie


Professioneel, individueel advies en/of begeleiding omvat meer dan het adviseren van een aantal trainingssessies op een blaadje papier of wat voedingsaanpassingen …het is een puzzel waarbij elk stukje even belangrijk is, het is inzicht verschaffen in lichaamssystemen en gedragsveranderingen katalyseren.

Beschikbare (trainings)tijd, de belasting van de dagtaak en het gezin, het voedingspatroon, blessurepreventie, (realistische) doelstellingen, het prestatieniveau, (nacht)rust, stressbeheersing, …
Al deze parameters maken deel uit van dat ene complex geheel…jij als persoon.

Iedere situatie, iedere persoon, elke atleet is uniek en vraagt een aangepaste aanpak naar succes.

Resultaatgericht werken met oog voor details!

Een gezond lichaam (als basis!!), beweging, triatlon, duatlon, marathon, wielrennen in zijn uiteenlopende disciplines, en zoveel meer

In een vrijblijvende intake wordt alles duidelijk in kaart gebracht, een mogelijks ‘strijdplan’ besproken en de dagelijkse, individuele opvolging (via coachbox) verduidelijkt.

Na het vastleggen van de beginsituatie, aan de hand van een sportspecifieke inspanningstest met lactaatbepaling, worden de vooropgestelde doelen in overleg nagestreefd en dit aan de hand van een trainingsopbouw op maat van het individu.

Een multidisciplinair team van experten (osteopaat, sportarts, deskundige in fietspositionering, podoloog, sportpsycholoog,…) vervolledigen mijn professioneel totaalconcept van trainings- en bewegingsbegeleiding.

Een (eerste) ironman of marathon, wielercompetitie of cyclosportieve ritten, het verbeteren van een persoonlijke besttijd, de eerste stappen in de triatlon- of loopsport, gezondheidsport,… elk doel is nobel, ieder op eigen niveau.

Daarnaast, en niet in het minst, zijn er ook de hedendaagse, laaggradige ziektebeelden die ons (potentieel) energieniveau ernstig op de proef stellen en voedingsbodem bieden voor een cascade van andere ziektebeelden. Fybromyalgie, darmproblemen, diabetes type 2, stress…laat ons samen het zelfherstellend vermogen van jouw lichaam opnieuw aan het werk zetten.

Endurance team 'A different approach'TeamAdapp


Een sportief project, hoe kan het ook anders, dat iets meer betekenis had dan enkel het fysieke aspect voor mezelf of het coachende aandeel voor een ander… dat was mijn aanzet om samen met Roald Leijnen Endurance Team A Different Approach boven het doopvont te houden. Een kleinschalige opzet met een groot engagement. Een 25-tal sportievelingen verenigd rond de steun voor een maatschappelijk sociaal doel.

We streven, elk in de eigen discipline en volgens eigen niveau, naar sportief succes… we werken samen, op verschillende manieren, aan een zo groot mogelijke bijdrage voor een goed doel.

www.teamadapp.be